Június 28. – Péntek

Szent Ireneusz imája

Uram, nem azért hívsz követésedre, mintha szükséged volna szolgálatunkra, hanem egyedül azért, hogy üdvösségünkről gondoskodj. A te követésed, Uram, azt jelenti, hogy részesedünk az üdvösségben, fényed követése pedig, hogy felfogjuk világosságodat.

Szolgálatunk nem ad neked semmit, mert neked nincs szükséged az ember szolgálatára; mégis, azoknak, akik téged szolgálnak és követnek, életet, romolhatatlanságot és örök életet adsz. Amint neked, Uram, nincs szükséged semmire, nekünk annyira szükségünk van a veled való közösségre. A mi dicsőségünk nem más, mint hogy hűségesen és szilárdan kitartsunk szolgálatodban. Amen.

Napi felajánló ima

Örök Atyánk! Szeretlek téged! Imádlak téged! Bízom benned! Szívem, lelkem hódolatával lábaid elé térdelve felajánlom Neked Jézus és Szűz Mária Szentlélekben egyesült Szíve által mai napom minden imáját, örömét, szenvedését, munkáját, pihenését, a legkisebb cselekedeteimet is Krisztus Urunk öt Szent Sebével, valamint az ostorozástól és ütlegelésektől, a töviskoronától és a kereszthordozástól eredő Sebeivel és drága Vérével egyesítve a következő szándékaimra.

Szent Atyám! Őrizz meg engem Jézus és Mária Szíve által a világ ártó erejétől. Őrizz meg engem a Te szent magad számára, hogy életem minden napján szeretettel szolgáljalak, csak Neked éljek és ne magamnak.

Atyám! Fogadd el felajánlásomat a bűnösök megtéréséért – és mindazokért is, akik a mai napon halnak meg. Helyettük és nevükben mélységesen bánom életük minden bűnét. Tekintsd Atyánk, hogy Krisztus Urunk minden emberért ontotta drága Vérét az engesztelés legszentebb oltárán: a kereszten. Légy irgalmas a mai napon elhunytakhoz!

Szent Atyánk! Fogadd el felajánlásomat engesztelésül is a világ hálátlanságáért, azokért a bűnökért, melyeket Jézus Krisztus ellen, mint valóságos és igaz Isten ellen, az emberiség legnagyobb jótevője ellen követtek el és napjainkban is elkövetünk mi emberek.

Atyánk! Légy irgalmas bűnös világunkhoz! Tekintsd emberi gyöngeségünket, tekintsd a világ gonosz fejedelme rettenetes ártó erejét, s szabadíts meg minket a gonosztól. Jöjjön el Krisztus világuralma, az Ő királysága, melyben Ő a Király és Szűz Mária a Királynő. Ámen!

Felajánló imák Jézus Krisztus Szent Véréhez

,,Örök Atya! Felajánlom Neked Jézus Krisztus drága Szent Vérét és Sebeit, Szűz Mária fájdalmas és Szeplőtelen Szíve által, hogy a Szűzanya a sátán hatalmát megtörje, Szent Mihály Arkangyal és az összes angyalok segítségével a gonosz szellemeket elűzze, műveiket és terveiket megsemmisítse – különösen most, ebben az órában és hazánkban. Ámen.”

“Aki felajánlja drága Véremet azokért, akik aznap meghalnak, s nevükben megbánja bűneiket, biztos lehet, hogy sok elhunyt léleknek megnyitja a mennyet, maga pedig szép halált remélhet.”

“Aki drága Véremet és Sebeimet -a töviskorona által ejtett Sebeket is – felajánlja megkérlelésül és engesztelésül a világ bűneiért, melyeket személyem, mint igaz Isten ellen elkövettek, helyreállítja a megengesztelődést Istennel, saját magának pedig örök érdemet szerezhet az örök életre.”

Imádság Jézus szent véréhez

Üdvözlégy Jézusnak drágalátos vére, ki érettünk bűnösökért a te szent szívedből és egész testedből bőségesen kiontatott. Én uram, Jézus Krisztus, mosd le az én gyarló bűneimet és ne hagyj elveszni engem, akit a te drága véreddel megváltottál. Jóságos Jézus, kegyes kínszenvedésedre, értünk kiontott drága véredre kérlek, segíts meg engem. Adj bánatomra vigasztalást, a testi és lelki kísértések ellen erőt, minden elkövetett bűnömre bocsánatot és minden bűntől őrizz meg engem. Ámen. (Thewrewk-kódex)