Április 20. – Szombat

Mária, az emberré lett Igének Anyja

Mária, az emberré lett Igének Anyja és a mi Édesanyánk! Íme, lábad elé borulunk ennek az új napnak reggelén, és átvesszük Tőled Urunk nagy ajándékát. Kezedbe és szívedbe helyezzük egész létünket. Tieid leszünk értelmünkkel és akaratunkkal, szívünkkel és testünkkel. Alakíts ki bennünk anyai jóságoddal ezen a napon új életet, a Te Jézusod életét! Ámen.

Felajánló imádság Mária Szeplőtelen Szívének

Édes Jézusom, a teljes Szentháromság, égi Édesanyánk és az egész mennyei udvar előtt, a Te Szent Véred és kereszthalálod érdemeivel egyesítve, felajánlom Szentségi Szíved és Szűz Mária Szeplőtelen Szíve szándékai szerint egész életemet, és amíg élek, minden Szentmisémet, Szentáldozásomat, jócselekedetemet, áldozatomat és szenvedésemet a dicsőséges Szentháromság imádására, engesztelésére, Anyaszentegyházunk egységéért, Szentatyánkért, papjainkért és jó papi hivatásokért, a magam lelkéért és az összes lélekért a világ végezetéig. Jézusom, kérlek fogadd el életáldozatomat, és add kegyelmedet, hogy ebben mindhalálig kitartsak. Ámen.

Emlékezzél meg, ó legkegyesebb Szűzanya, Mária, hogy sohasem lehetett hallani, hogy te valakit gyámolítás nélkül magára hagytál volna, aki oltalmadat kérte, és pártfogásért Hozzád folyamodott. Hasonló bizalomtól lelkesítve sietek hozzád, szüzek Szüze, Istennek Anyja, Mária. Hozzád fordulok és színed előtt sóhajtva állok én szegény bűnös. Ne vesd meg könyörgésemet, ó Anyja az örök Igének, hanem hallgass rám kegyelmesen és hallgass meg engem. Ámen.

Mária, Angyalok Királynője!

A Sátán leselkedik ránk, el akar pusztítani minket.

Jöjj és tartsd távol ellenségünket!

Vigyázz ránk angyalaiddal!

Angyalok Hatalmas Asszonya, ne hagyj el minket!

Küldd hozzánk Szent Mihály főangyalodat, hogy

Isten erejével taszítsa az ördögöt a pokol mélyére!

Anyánk, a Világosság Anyja!

Arcod fényével oszlasd el a pokol sötétségét!

Űzd el a pokol hadait! Amen.