Szeptember 08. Vasárnap

Ima Szent Annához

Üdvözlégy, Szent Anna asszony!

Istentől megáldott anya vagy, mert Mária, a kegyelemmel teljes Szűz, a te leányod. Szent anya vagy, mert gyermeked szeplőtelenül fogantatott, s nevelésed által tiszta és ártatlan életet élt. Boldog anya vagy, mert gyermeked, Mária, az Isten Anyja.

Ő az Úr Jézus Krisztus szülőanyja, aki minket az üdvösség útján vezérel.

Mi, szegény bűnösök, magunktól tehetetlenek vagyunk, csak Isten kegyelmétől támogatva művelhetjük üdvösségünket.

Azért esdve kérünk, hogy közbenjárásoddal légy szószólónk a Boldogságos Szűz Máriával együtt a mennyei Atyánknál, és nyerd meg számunkra Krisztustól az üdvösségre segítő kegyelmet!

Fogadd a keresztény családokat különleges oltalmadba és pártfogásodba!

Segíts, hogy keresztünket zúgolódás nélkül hordozzuk, szenvedéseinkben türelmesek legyünk, az élet ezernyi bajában pedig gyermeki engedelmességgel mindhalálig kitartsunk.

Anyai oltalmadba ajánljuk a szülőket, apákat és anyákat, gyermekeikkel együtt.

Vezesd őket az üdvösség útján!

Ha pedig erről az útról gyarlóságukban letérnek, térítsd vissza őket anyai jóságoddal az Istennek tetsző élet útjára, hogy egyedül az Ő akaratát teljesítsék.

Szent Anna asszony, aki örömmel néztél a halál elé, hathatós pártfogásoddal segíts Istennél: – úgy éljünk a világon, hogy a haláltól ne kelljen rettegnünk, és Istennek kedves élet után boldog legyen a halálunk. Amen.

Szentséges Szűz Mária, hiszem és vallom szent és szeplőtelen fogantatásodat, mely által Megváltónk anyja lettél.

Szeplőtelen Szívedben maga a Szentlélek gyújtott lángot, az Isten és emberszeretet tüzét. Gyújtsd lángra az én lanyha szívemet is szereteted Lángjával.

Esdj ki számomra isteni Fiadtól igazi alázatot, tiszta szeretetet, hűséget, az engedelmességben az Istennek való osztatlan szívű önátadás kegyelmét, hogy életemben megvalósíthassam Isten akaratát.

Ó, Szeplőtelenül Fogantatott Szűzanyám, könyörögd ki Anyaszentegyházad, országod, Édes Magyar Hazám, és számomra a szükséges kegyelmeket Isten akarata szerint! Irgalmas közbenjárásodért örök hála és dicséret Neked, ó Boldogságos, édes jó Anyám! Ámen!

Ó bűn nélkül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekszünk!”

Benedek pápa imája Szűz Mária születése napján

„Micsoda leírhatatlan öröm, hogy a Szeplőtelen Szűz Mária a mi édesanyánk. Minden alkalommal, amikor megtapasztaljuk, mennyire esendők vagyunk, milyen könnyedén engedünk a rossz vonzásának, kérjük Mária segítségét, és szívünk mindjárt megtelik fénnyel és vígasszal.”

„Valljuk meg, hogy ahol Isten lakik, ott van a mi otthonunk is; ahol Krisztus lakik, ott az ő testvérei nem lehetnek idegenek. Mária, aki Krisztus Anyja, a mi Édesanyánk is. Mária kinyitja előttünk házának ajtaját, és irányít bennünket, hogy belépjük Fia akaratába.”

Ó, Szeplőtelen, Tisztaságos és Ártatlan isteni kisded és Szűz Mária, aki igazságos és feddhetetlen szülőktől születtél mindenki örömére és megváltására.

Ó, Szent Szűz, az emberi természet Virága, gyönyörűséges és bölcsességgel teljes, aki száraz és terméketlen törzsből fakadtál, és aki születésed által boldogságos szüleid és az egész világ bánatát eloszlattad, ne hagyj el minket bűnösöket és érdemteleneket, akik elkeseredésbe és utálatosságokba merültünk vétkeink miatt.

Ó, az imádság és az önmegtartoztatás legszentebb gyümölcse, hallgasd meg tehetetlen szolgáid imáját, és a legszentebb imád kegyelme segítsen nekünk megtanulni imádkozni Istenhez, szívből, szétszórtság és forma nélkül.

Kérünk téged, mint a bukott Ádám visszahívását, járj közben értünk Istennél, hogy kegyelmével az igazi bűnbánatra hívjon minket.

Kérünk téged, az öröm Anyját, vigasztald meg kegyelmeddel elkeseredett és szomorú lelkünket.

Kérünk Téged, a Világosság Anyját, járj közben értünk Istennél elménk és szívünk megvilágosodásáért.

Segíts bennünket a te imáid kegyelmével, hogy megtisztuljunk bűneink szennyétől, és a mennybe kerüljünk.

Az Ige lelki palotája, segíts bennünket, hogy megláthassuk a mennyben az Új Sion palotáját. Istennek Szentséges és Szeplőtelen Menyasszonya, segíts bennünket tehetetleneket, hogy megláthassuk a mennyei Jeruzsálemet, a Bárány Menyasszonyát, az elsőszülöttek Anyját.

Te, a Világosság szekere, vigyél el minket az öröm világosságára, amely örökké ragyog az igazaknak és szenteknek.

Te, felhő az arany fénysugaras porfír képmásában, árnyékolj el bennünket a testi vágyak hevétől és a düh és a hirtelenkedés lángjától.

Kérünk téged, aki az isteni természet villáma és az elme Napjának fényes sugara vagy, világosíts meg kegyelmeddel, hogy el ne feledjük, mi is Isten temploma vagyunk, és bűneinkkel ne szomorítsuk meg Isten Lelkét, aki bennünk lakozik.

Te, aki a lelki kegyelmek tárháza vagy, segíts bennünket érdemteleneket, hogy elnyerjük Isten kegyelmét most és mindörökké.

Te, a Szentlélek lakóhelye, kegyelmeddel járj közben értünk Istennél, hogy tiszta szívet teremtsen bennünk, és igaz lelket újítsa meg bensőnkben.

Anyja a kegyelemnek és vigasztalásnak, a szív mély alázatával kérünk téged, légy mellettünk életünk utolsó óráján, segíts nekünk és vigasztald meg lelkünket az elválásban e romlott testtől és e mulandó világtól.

Aranyszárnyú és villanó ragyogású galamb, teljes szívünkből kérünk téged, hogy utazz velünk, amíg áthaladunk a levegőég minden félelmetes vámja, és a sötét égbolt minden félelmetes ereje mellett.

Kérünk téged, aki az élet, a világosság és az öröm ajtaja vagy, segíts bennünket belépni a mennyek kapuján, és a te szent és hatalmas imáid kegyelme által eljussunk mérhetetlen és megközelíthetetlen öröm világosságára.

Te, aki az ég és a föld Királynője vagy, aki örökké a Szentháromság jobbján ülsz, aki a Szeráfok Teremtőjét szülted, aki felülmúltad dicséretben a Kerubokat, kérünk téged mi bűnös és érdemtelen szolgáid, maradj közel lelkünkhöz a nagy és rettenetes Utolsó Ítélet napján, és szelídítsd meg az Úr Isten és Jézus Krisztus szent és igazságos haragját, hogy irgalmazzon nekünk és üdvözítse a lelkünket. Amen.