Szeptember 03. Kedd

IMA A SZENT ŐRZŐANGYALHOZ

Uram, Jézus Krisztus! Világ megváltója! Add, hogy kézen fogva szent Őrzőangyalomtól, mind igazabban és teljesebben találjalak meg téged és Égi Édesanyánkat, a Boldogságos Szűzanyát! Add, hogy mind jobban megismerjem Szent Szíved kívánságait velem szemben! Ó, Uram Jézus, ajándékozz nekem igaz és lelkem mélyéig ható megtérést, hogy megszabadulva önző énemtől, mind jobban szolgálhassalak Téged és az embereket is. Vedd Uram napjaim minden fáradságát, kellemetlenségét, nehézségét és szenvedését, mint könyörgő és engesztelő áldozatot bűneimért és az egész világ bűneiért. Ámen.

A SZENT MIHÁLYNAK VALÓ ÖNÁTADÁS IMÁJA

Ez az imádság a Garganó-i Szent Mihály kegyhelyen olvasható!

Az angyali karok csodálatosan nemes Hercege, a Magasságbeli jeles harcosa, akiben buzgó szeretet ég, lángol az Úr dicsőségéért, az engedetlen és lázadó angyalok rémülete, minden igaz angyal szerelme és gyönyörűsége, drágalátos Szent Mihály Arkangyalom!

Szeretnék igaz tisztelőid és szolgáid közé tartozni, és ezért ma Neked ajánlom,

Neked ajándékozom és Neked szentelem magam.

Hatalmas, őriző oltalmad alá helyezem magamat, családomat és mindazt, ami csak hozzám tartozik. Kicsi az én szolgaságom felajánlása, hiszen nyomorult bűnös vagyok, de fogadd szívesem szívem szeretetét.

Emlékezz, hogyha a mai naptól védelmed, pártfogásod alatt állok, akkor segítened kell egész életemben!

Szerezd meg nekem sok és súlyos bűnöm bocsánatát, a kegyelmet, hogy:

teljes szívemmelszeressem – Istenemet,

édes Üdvözítőmet, – Jézust,

Édesanyámat, – Máriát,

és eszközöld ki számomra azokat a segítségeket, amelyekre szükségem van, hogy eljussak a dicsőség koronájához!

Védj meg engem mindig lelkem ellenségeitől, különösen életem utolsó pllanataiban!

Jöjj el akkor, ó, dicsőséges Herceg, segíts engem a végső küzdelemben és hatalmas fegyvereddel taszítsd távol tőlem, a pokol szakadékaiba azt a törvényszegő és gőgös angyalt, akit egykor az égi ütközetben legyőztél!

Szent Mihály Arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben, hogy az utolsó ítéletkor el ne vesszünk! Amen.

Felajánló ima Szent Antalhoz

Szent Antal, hű pártfogója mindazoknak, akik téged szeretnek és tisztelnek, te tudod, hogy szeretlek és pártfogásodba nagy bizalmat helyezek. Mivel nagy gyarlóságom mellett az élet sok veszélyén szerencsésen átvergődni alig remélhetek: tehozzád fordulok, és kérem segítségedet. Hogy biztosan megnyerhessem Isten kegyelmét, és védelmed alatt minden rossztól, de főképp minden bűntől egész életemben megmeneküljek, megújítom a szeretetnek azt a kötelékét, amely eddig is hozzád fűzött, s a mindenható Isten színe előtt, szent őrzőangyalom jelenlétében, ünnepélyesen mindenkorra védőszentemmé és pártfogómmá választalak.

Amennyiben Isten szeretetével nem ellenkezik, fölajánlom magam szolgálatodra, és ígérem, hogy egész életemben iparkodom kedvedben járni és tiszteletedet imámmal és a te szent példád követésével előmozdítani. Fogadj, ó, kedves Szent, pártfogásodba, és vezess életutamon Isten dicsőségére és lelkem üdvére! Kössünk egymással soha meg nem szakadó szövetséget! Fogadj, kérlek, engem ezentúl barátaid és tisztelőid közé, és kérjed Istent, hogy tegyen méltóvá szeretetedre!

Siess segítségemre főképp halálom óráján, és védelmezz meg a gonosz lélek támadásai ellen, hogy a kárhozattól megmeneküljek, s veled és minden szenttel egyetemben Istent örökké áldhassam és magasztalhassam! Ámen.