Augusztus 22. – Csütörtök

CSODÁLATOS EREJŰ FELAJÁNLÓ IMA

Örök Atya, Szűz Mária Szeplőtelen Szíve által felajánlom Neked a Te szeretett Fiadat. Az ő keserves kínszenvedése, drága Vére és kereszthalála által térítsd meg a bűnösöket, mentsd meg a haldoklókat, szabadítsd ki tisztítótűzből a szenvedő lelkeket, tedd szentté a papokat és a szerzeteseket, valamint a családokat! Kérünk Téged a mi Urunk, Jézus Krisztus által, aki Veled és a Szentlélekkel egységben él és uralkodik most és mindörökké. Amen.

Ima Mária Szent Szívéhez

– Ó Szent Szív!

Máriának, az Isten anyjának és a mi anyánknak szeretetre legméltóbb Szíve! melyben a teljes Szentháromság kedvét találja és a mely kiválasztott tárgya vagy az angyalok és emberek tiszteletének, szeretetének.

– Ó Szent Szív!

Te Jézus Szívének tökéletes képmása, mely jósággal és benső részvéttel tekintesz nyomorainkra; kérünk, olvaszd fel szívünk jegét, hogy az is isteni Megváltónk Szívéhez legyen hasonlóvá.

Öntsd belé erényeid szeretetét és gyullaszd föl ama mennyei lánggal, mely magadat emészt. Vedd pártfogásodba és oltalmazd anyaszentegyházunkat, légy menedéke és legyőzhetetlen vára minden ellenségei ellenében.

Te légy az út, amely minket Jézushoz vezet és az ég kegyelmeit hozza számunkra. Légy segedelmünk a szükségben, enyhületünk a nyomorúságban, erősségünk a kísértetben, menedékünk az üldözésben és szabadulásunk a veszedelemben, különösen pedig végső halálos küzdelmeinkben.

Ó Szűzanyánk! ama rettentő pillanatban, melytől örökkévalóságunk függ, éreztesd kiváltképpen velünk anyai szíved kegyességét, pártfogásod hathatóságát és szabadító irgalmadat ; hogy élő hittel, erős reménységgel, forró szeretettel és bűnbánó szívvel juthassunk a mennybe és dicsérhessük az Istent.

Imafüzér Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez

Mária Szeplőtelen Szíve, a kötelességteljesítésben tanúsított hűség mintaképe, add, hogy én is ugyanilyen készséggel és állhatatossággal teljesítsem Isten, önmagam és felebarátaim iránti kötelességeimet.

Mária Szeplőtelen Szíve, malaszttal teljes, a Magasságbeli frigyszekrénye, add, hogy én is kegyelmi életet éljek, a Szentlélek élő temploma legyek, mindenáron kerüljem a bűnt és bűnbánattal, vezekléssel jóvátegyem a múlt bűneit.

Mária Szeplőtelen Szíve, ki boldog vagy mindenek között, mert hűséges voltál Isten igéjéhez, add, hogy én is szilárdan és örömmel higgyem a kinyilatkoztatott igazságokat és féltékenyen őrködjem hitem kincsén.

Mária Szeplőtelen Szíve, ki mindenben Isten akaratát keresed, add, hogy én se feledkezzem meg soha egyetlen földi célomról, Isten akaratának teljesítéséről, bármi legyen az és bármibe kerüljön is.

Mária Szeplötelen Szíve, ki mindenkor tökéletes benső egységben élsz Istennel, add,hogy én is egész lelkemmel Istenhez emelkedhessem az összeszedettségben és az imában. Üdvözlégy Mária…

Mária a Hajnal, Krisztus a Tökéletes Nap

Mária a Hajnal, Krisztus a Tökéletes Nap,

Mária a Kapu, Krisztus a Mennyei út!

Mária a Szőlőtő, Krisztus a misztikus Szőlővessző,

Mária a Szőlőfürt, Krisztus a Szent Bor!

Mária búzakalász, Krisztus az Élő Kenyér,

Mária a Rózsatő, Krisztus a Vérvörös Rózsa!

Mária a Forrás, Krisztus a Megtisztító Folyam,

Mária a Kehely, Krisztus az Üdvözítő Bor!

Mária a Templom, Krisztus az Úr Temploma,

Mária a Szentély, Krisztus az Imádott Isten!

Mária a Jelzőfény, Krisztus a Kikötő,

Mária a Tükör, Krisztus az Áldott Látomás!

Mária az Anya, Krisztus az Anya Fia,

Mindketten áldottak örökkön-örökké. Amen.