Július 19. – Péntek

Páli Szent Vince imái

Imádság erőért

Uram könyörülj azokon, akik fájdalmukat nem tudják legyőzni, akik szenvedésükben nem tudnak fölegyenesedni, akik a csapásoktól sújtva -mint vakok- kénytelenek tovább botorkálni!

Uram segítsd őket, hogy ki tudjanak egyenesedni, állj mellettük, mint legközelebbi barát, aki tud velük hallgatni, vigasztalni és keresztet viselni, hogy újból fényt lássanak, a Te fényedet!

Vincés család imája

Urunk Jézus, Te szegénnyé akartál lenni: add, hogy a hit szemével és nyitott szívvel közeledjünk a Szegényekhez, hogy felismerhessünk Téged bennük; szomjúságukban, éhségükben, magányukban és nyomorúságukban.

Éleszd fel Vincés Családunkban az egységet, az egyszerűséget, az alázatosságot és a szeretet tüzét, amely Szent Vince szívét is lángolóvá tette.

Ajándékozd nekünk Szentlelked erejét, hogy hűségesen gyakorolva erényeit, szemlélni és szolgálni tudjunk Téged a Szegényekben, és egykor velük együtt mi is egyesülhessünk Veled a Te Országodban. Ámen.

Isteni Megváltóm, alakíts át szándékod szerint.

Kezeim legyenek Jézus kezei.

Nyelvem legyen Jézus nyelve.

Add, hogy minden testi képességem a te dicsőségedet szolgálja.

És mindenekfelett formáld át lelkemet minden képességével együtt, hogy emlékezetem, akaratom és érzéseim Jézus emlékezete, akarata és érzései legyenek. Kérlek, pusztítsd el bennem azt, ami nem rád hasonlít. Add, hogy csak benned, általad és érted éljek, hogy Szent Pállal együtt mondhassam:

„Már nem én élek, hanem Krisztus él bennem.”

Ámen.