Február 17. – Szombat

MINDEN REGGEL IMÁDKOZZUNK HÁROM ÜDVÖZLÉGYET MENNYEI ÉDESANYÁNKHOZ!

Mária, anyám, a hatalomnál fogva, melyet a mennyei Atya adott neked, őrizz meg engem a mai napon a halálos bűntől. Üdvözlégy…

Mária, anyám, a bölcsességért, amit Szent Fiad adott neked, őrizz meg engem a mai napon a halálos bűntől. Üdvözlégy…

Mária, anyám, a tökéletes szeretetért, amellyel a Szentlélek eltöltött téged, őrizz meg engem a mai napon a halálos bűntől. Üdvözlégy…

Dicsőség az Atyának és Fiúnak és Szentlélek Istennek. Miképpen kezdetben vala, most és mindenkor és mindörökkön örökké. Ámen.

Fatimai felajánlás Mária Szeplőtelen Szivének

Legszentebb Szűz Mária! Isten Anyja és a mi Anyánk! Szeplőtelen Szivednek ajánljuk magunkat, miután teljesen átadtuk magunkat az Úrnak!

Vezess bennünket Krisztushoz, a Te egyszülött Fiadhoz és Isten egyszülött Fiához, Általa és Vele pedig az örök Atyához.

Igy járunk a hit, a remény és a szeretet fényében, hogy a világ megismerje, hogy Krisztus az Atya küldte, hogy számunkra elhozza örömhirét. Mint az Ő követei, hirdetjük Őt és elvisszük irgalmas szeretetét a föld határáig.

Szeplőtelen Szived anyai védelme alatt, egy népként Krisztussal egyesülve, halálával megváltva, és föltámadásának taniként az Atyához megyünk. A Legszentebb Szentháromság tiszteletére, akit imádunk, dicsérünk és magasztalunk mindörökké. Ámen.

Ó, bűn nékül fogantatott Szűz Mária, könyörögj érettünk, kik hozzád menekülünk!

Mária Szeplőtelen Szíve, fogadj el, amint vagyok és tégy olyanná, amilyenné Te kívánsz engem tenni.

Mária, Anyám vagy, én a Tied vagyok.

Mária, Te Királynőm vagy, szolgálok Neked.

Mária, Te Úrnőm vagy, engedelmeskedem Neked.

Mária, Te tanítóm vagy, hallgatok Rád.

Mária, Te csillagom vagy, követlek Téged.

Mária, Te erőm vagy, Veled együtt küzdök.

Mária, Te oltalmam vagy, Rád bízom magam.

Mária, Te szentélyem vagy, Szeplőtelen Szívedben elrejtőzve akarok élni, szeretni, szenvedni Jézusért és meghalni.

Anyánk, szeretett Királynőnk, add a Te lelkületed minden munkához, cselekedetünkhöz, add a Te védelmedet, szereteted és segítségedet egész napon át. Engedd, hogy mi és Isten minden szolgája a Te Szeplőtelen Szívedben lakozhassunk. Ámen!

Szent Bernát imádsága a Boldogságos Szűzhöz

Legkegyesebb Szűzanya, Mária! Sohasem hallotta még senki, hogy te gyámoltalanul magára hagytad azt, aki oltalmad alá folyamodott, segitségedért esdekelt, vagy szószólásodat kérte. Én is hasonló bizalomtól lelkesitve sietek hozzád, szüzek szent Szüze! Hozzád jövök, Anyám, és mint szegény bűnös sóhajtozva lábadhoz borulok. Ne vesd meg szavaimat, örök Igének szent Anyja, hanem hallgasd meg kegyelmesen. Ámen.